SAŁATKA WARSTWOWA Z TUNCZYKIEM

Składniki:

20 dag. ryżu

1 puszka kukurydzy

4-5 ogórków konserwowych

3 puszki tuńczyka w sosie własnym

majonez

10-15 dag.ser żółty

5 jajek

3 marchewki

pieprz

szczypiorek

 

Wykonanie:

Na płaskim talerzu ułożyć plastikową obręcz. Do środka nakładać kolejno

ryż ugotowany na sypko lekko ugnieść go łyżką

startą na tarce o grubych oczkach ugotowaną marchewkę

majonez rozsmarować

starte na grubej tarce ogórki lekko odciśnięte

odsączoną kukurydzę

odsączonego z zalewy tuńczyka

majonez

starte na grubej tarce ugotowane i ostudzone jajka.

Wierzch posypać startym na drobnych oczkach serem. Wraz z obręczą włożyć sałatkę do lodówki na 2-3 godziny. Przed podaniem obręcz zdjąć. Kroimy tak, jak kroi się tort.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *