JAJKA FASZEROWANE PIECZARKAMI

Składniki:

8 jajek

20 dkg. pieczarek

1 cebula

natka pietruszki

musztarda

majonez

ketchup

sól

pieprz

Wykonanie:

Jajka gotujemy na twardo, po wystygnięciu obieramy i przekrawamy wzdłuż jajka na pół ,wydrążamy żółtka, tak, żeby nie uszkodzić białek, pieczarki drobniutko siekamy lub trzemy na grubej tarce i dusimy z pokrojoną cebulką do miękkości, żółtka i pieczarki dokładnie mieszamy, dodając pokrojoną natkę pietruszki, troszkę musztardy i majonezu oraz soli i pieprzu.Farszem wypełniamy białka , dekorujemy majonezem i ketchupem oraz natką pietruszki lub koperku.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *