Składniki:
Ciasto:
½. kg mąki kukurydzianej
1 jajko
1 litr mleka
szczypta soli
Farsz:
1 kg.mięsa mielonego
1 kapusta pekińska
2 cebule
1 przyprawa do Gyrosa
sól
pieprz
Sos czosnkowy:
1 duży jogurt naturalny
1 średni słoiczek majonezu
4 – 5 ząbków czosnku
dodatkowo:
olej
Wykonanie:
Ciasto:
Wszystko wymieszać trzepaczką i odstawić na 1 godzinę.
Farsz:
Kapustę poszatkować i zblanszować, cebulę obrać ,posiekać i zeszklić na patelni.Mielone podsmażyć na patelni. , Wszystkie składniki farszu wymieszać wraz ze wszystkimi jeszcze chwilkę podusić razem doprawić do smaku odstawić i ostudzić.z jogurtu,majonezu i czosnku zrobić sos. Z ciasta upiec naleśniki, na ciepłe nałożyć farsz ,zwinąć , polać sosem i można podawać na ciepło jak i na zimno…