Składniki:

Ciasto:

½. kg mąki kukurydzianej

1 jajko

1 litr mleka

szczypta soli

Farsz:

1 kg.mięsa mielonego

1 kapusta pekińska

2 cebule

1 przyprawa do Gyrosa

sól

pieprz

Sos czosnkowy:

1 duży jogurt naturalny

1 średni słoiczek majonezu

4 – 5 ząbków czosnku

dodatkowo:

olej

Wykonanie:

Ciasto:

Wszystko wymieszać trzepaczką  i odstawić na 1 godzinę.

 

Farsz:

Kapustę  poszatkować i zblanszować, cebulę  obrać ,posiekać i zeszklić na patelni.Mielone podsmażyć na patelni. , Wszystkie składniki farszu wymieszać wraz ze wszystkimi  jeszcze chwilkę podusić razem doprawić do smaku odstawić i ostudzić.z jogurtu,majonezu i czosnku zrobić sos.   Z ciasta upiec naleśniki, na ciepłe nałożyć farsz ,zwinąć , polać sosem i można podawać na ciepło jak i na zimno…

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *