PIASKOWIE Z OWOCAMI NELI

Składniki:

4 szklanki mąki pszennej

1i 1/2 szklanki cukru

4 jajka

1 szklanka mleka

1 szklanka oleju

3 łyżeczki proszku do pieczenia

Dodatkowo:

7 łodyg rabarbaru, mogą być też śliwki, truskawki czarne jagody

5 łyżek cukru

Kruszonka:

1/2 kostki masła

1 szklanka mąki pszennej

3/4szklanki cukru

Wszystkie składniki wyrobić razem i pokruszyć na owoce .

Wykonanie:

Jajka , cukier, mleko i olej zmiksować.Na koniec dodać przesianą mąkę z proszkiem. Ciasto wylać na blaszkę o wym 25 x 35 cm. Rabarbar wcześniej obrać ze skórki zasypać cukrem żeby puściły sok . Odsączony rabarbar wyłożyć na cieście i posypać kruszonką. Piecz 45-50 minut w temperaturze 180 C. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *