Składniki:

40 dag.mąki

3 dag. drożdży

4 łyżki oliwy

2/3 szklanki mleka rozcieńczonego z wodą (pół na pół)

1/2  łyżeczki soli

Dodatkowo:

ser żółty

pomidor

szynka

pieczarki

keczup

Wykonanie:

 

Mąkę wsypać do miski, dodać sól i rozkruszone drożdże. Zrobić wgłębienie i dodać oliwę i  mleko rozcieńczone z wodą.Wyrabiać ciasto dodając stopniowo resztę wody z mlekiem.Ciasto dobrze zagnieść. Odstawić w ciepłe miejsce na ok 1 godzinę. Rozwałkować na placek grubości około 6 mm. Składniki wg uznania . Piecz 20 minut w 180 C.Po upieczeniu polać keczupem lub innym ulubionym sosem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *