Składniki:

2 pojedyncze filety z kurczaka

olej

sól

pieprz

czosnek

ziele angielskie

liść laurowy

przyprawa do drobiu

majeranek

1 gotowe ciasto francuskie

2 plastry sera żółtego

2 plastry szynki

jajko do posmarowania ciasta

Wykonanie:

 

Z oleju i przypraw zrobić marynatę, włożyć mięso i marynować okolo1 godzinę.Na patelni rozgrzać olej obsmażyć mięso z wszystkich stron wystudzić.Ciasto ponacinać nożem do pizzy z prawej i z lewej strony w paseczki. Środek tam gdzie leży mięso ma zostać nie pocięte,paseczkami ciasta opleść mięso na przemian tworząc warkocz.Ciasto posmarować jajkiem włożyć do piekarnika nagrzanego 200 C.piecz  40 minut.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *