Składniki:
1 podwójna pierś z kurczaka
20 dag.mrożonego szpinaku
10 dag.sera fety
2 łyżki śmietanki 18%
1 łyżka masła
1 ząbek czosnku
sól
pieprz
Wykonanie:
Pierś kurczaka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, przekroić na pół i rozbić tłuczkiem na cienki kotlet, uważając aby nie podziurawić mięska.Posypać solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać masło i dać szpinak, wszystko dusić , aż do wyparowania wody, następnie dodać wyciśnięty przez praskę ząbek czosnku i rozkruszoną fetę. Mieszać doprawić pieprzem , na koniec dodać śmietankę, dokładnie wymieszać i jeszcze chwilkę dusić. Na rozbite mięsko wyłożyć farsz szpinakowy. Mięsko zwijać w roladkę, można sobie pomóc wykałaczką aby się nie rozleciała roladka. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim roladki kilka minut z obydwóch stron, aby mięsko ładnie się zarumieniło .