Składniki:

Ciasto:

3 szklanki mąki

3 żółtka

25 dag. margaryny

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1 opakowanie cukru waniliowego

1i 1/2  szklanki cukru

Wykonanie:

Wszystkie składniki razem zagnieść.Wyłożyć tym  ciastem blaszkę posmarowana i posypaną bułką tartą, i nakłuć ciasto widelcem. Włożyć do nagrzanego piekarnika 180C .na 15 minut.

Masa serowa:

1 kg. twarogu zmielonego piątnica

2 budynie śmietankowe

1 cukier waniliowy

1/2  szklanki oleju

2 szklanki mleka

3 żółtka

olejek śmietankowy

Wykonanie:

Wszystkie składniki połączyć ze sobą na koniec ubić pianę z 3 białek.Dodać do masy serowej.Masę wylać na ciasto.Piecz w piekarniku przez 45 minut. Wyjąc ciasto

Złota rosa:

1/2 szklanki cukru pudru

3 białka

1 łyżka maki ziemniaczanej

Wykonanie:

W miedzy czasie ubić pianę z pozostałych 3 białek i dodać 1/2  szklanki cukru pudru i łyżkę maki ziemniaczanej.Wylać na ciasto i z powrotem dać do piekarnika .Piec do zrumienienia około 15minut .Wyjąć i odstawić do wystudzenia.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *