Składniki:
2 szklanki mąki pszennej
1 szklanka cukru
1 łyżka cynamonu
1 łyżka kakao
1 szklanka mleka
3/4 szklanki oleju
1 łyżeczka sody
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 jajko
Ponadto:
tłuszcz do wysmarowania blachy
bułka tarta do posypania blachy
Wykonanie:
Przesianą mąkę, cukier, kakao i cynamon wsypać do miski, wlać mleko i olej, dodać jajko, sodę i proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie zmiksować. Masę wlać do natłuszczonej i posypanej bułką tartą blachy o wymiarach 25 x 35 cm. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury180C. i piecz około 30-40 minut. Po upieczeniu ciasto wyjąć i wystudzić. Ciasto polać polewą czekoladową albo posypać cukrem pudrem.