Składniki:

 

2 szklanki mąki pszennej

1 szklanka cukru

1 łyżka cynamonu

1 łyżka kakao

1 szklanka mleka

3/4 szklanki oleju

1 łyżeczka sody

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

1 jajko

Ponadto:

tłuszcz do wysmarowania blachy

bułka tarta do posypania blachy

 

Wykonanie:

Przesianą mąkę, cukier, kakao i cynamon wsypać do miski, wlać mleko i olej, dodać jajko, sodę i proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie zmiksować.  Masę wlać do natłuszczonej i posypanej bułką tartą blachy o wymiarach 25 x 35 cm. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury180C. i piecz około 30-40 minut. Po upieczeniu ciasto wyjąć i wystudzić.  Ciasto polać polewą czekoladową albo posypać cukrem pudrem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *