NIEDZIELNY PRZYSMAK

Składniki:

Ciasto:

3 szklanki mąki

1 szklanka cukru

25 dag. margaryny

2 jajka

1 i1/2  łyżeczki proszku do pieczenia

1 cukier waniliowy

Wykonanie:

Z podanych składników zagnieść ciasto.Podzielić na  3/4 i 1/4  część ciasta.1/4częsc ciasta zawinąć w folię i włożyć do zamrażalnika,większą część rozwałkować i wylepić wysmarowaną blaszkę i posypaną bułką tartą.  wysoko podwijając brzegi. Po nakłuwać widelcem ciasto i podpiec w nagrzanym piekarniku180C.15 minut.

Nadzienie:

1 budyń śmietankowy

2  szklanki mleka

3 kiwi dojrzałe

2 banany

4 jabłka

cynamon jak kto lubi

Wykonanie:

Na mleku ugotować budyń i gorący wylać na podpieczony spód.Na budyń rozłożyć pokrojone owoce i posypać cynamonem.Drugą połowę ciasta zetrzeć na  grubej tarce.Piecz jeszcze w 180C. około 40-45.minut.Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

 

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *