Składniki:
1/2 kostki masła lub margaryny
1/2 szklanki cukru
2 szklanki mąki
3 jajka
1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa budyniowa:
1 litr mleka
2-3 budynie waniliowe
Masa kokosowa:
2 jajka
1/2 szklanki cukru
20 dag. wiórków kokosowych
1/2 kostki masła
cukier puder do posypania
Wykonanie:
Zagnieść ciasto rozłożyć na uprzednio przygotowanej blasze. Ugotować na mleku budyń( powinien mieć gęstą konsystencję). nieco przestudzić i wyłożyć na ciasto. Masło rozpuścić schłodzić. Z białek ubić sztywną pianę dodać cukier żółtka ,wiórki kokosowe, całość dobrze wymieszać. Następnie dodać rozpuszczone masło i znowu wymieszać i wyłożyć masę na ciasto. Wstawić do nagrzanego piekarnika piec około 40 minut w 180 .C upieczone ciasto posypać cukrem pudrem.