KOLOROWA BABKA LUSI

Składniki:

2 szklanki mąki

1i 1/2 szklanki cukru

6 łyżek oleju

3 łyżeczki proszku do pieczenia

25 dag. margaryny

6 jajek

2 łyżki kakao

1/2 szklanki mielonego maku

5 łyżek kokosu

 

Wykonanie:

Utrzeć cukier, margarynę i żółtka,dodać olej i przesianą make wymieszaną z proszkiem do pieczenia, a na końcu ubite na sztywno białka. Ciasto podzielić  na trzy równe części, do każdej dodać inny dodatek kakao, mak, kokos. Wlać do wysmarowanej i posypanej bułką tartą  formy keksowej ciasto makowe, kokosowe i kakaowe. Piecz około 35-40 minut. w 180 C.Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *