WĄTRÓBKA W SOSIE:

Składniki:

50 dag. wątróbka wieprzowa
cebule
1 szt .kostka mięsna
mąka do obtaczania
sól
pieprz
olej

Wykonanie:

Cebulą obrać i pokroić w piórka. Jabłka część obrać i pokroić w kostkę albo plasterki, a część zostawić w skórce i pokroić w ósemki.
Wątrobę oczyścić, umyć i pokroić na kawałki. Obtoczyć w mące i obsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać cebulę. Podlać wodą, dodać jabłka ,Można dodać kostkę mięsną.

Dusić obracając wątróbkę. Doprawić do smaku. Jeśli trzeba sos zagęścić mąką.

 

 

 

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *