SURÓWKA Z KAPUSTY NELI

Składniki:

2 główki kapusty

1/4 szklanki cukru

2 jabłka

2 marchewki

2 cebule

1 pęczek cebuli zielonej

Zalewa:

3/4 szklanki cukru

3/4 szklanki oleju

1 szklanka octu

1 łyżeczka soli

Wykonanie:

Kapustę poszatkować ,zasypać 1/4 szklanki cukru , wymieszać pozostawić na 2 godziny. Jabłko zetrzeć na tarce ,marchewkę tez zetrzeć na tarce ,cebule pokroić w kostkę,i szczypiorek tez posiekać .Wszystko wymieszać razem i zrobić zalewę z  podanych składników ,wymieszać z kapustą .Kapustę włożyć do słoików i w lodowce można trzymać do trzech miesięcy .Surówka jest bardzo dobra.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *