Składniki:

 

1//2 kg. małych pomidorów.

 

Sos :

 

100 ml. oleju słonecznikowego

1 łyżka pasty pomidorowej

50 ml. keczupu

2 łyżki miodu,

1 cebula

sól

pieprz

estragon

 

Wykonanie:

.

Wybrać małe, ładne, jędrne pomidory jednakowej wielkości. Delikatnie umyć, sparzyć wrzątkiem, włożyć na chwilę do zimnej wody i obrać.

.

Sos:

 

Cebule drobno posiekać. Miód podgrzać, dobrze rozetrzeć. Dokładnie wymieszać sól z pieprzem, estragonem i oliwą. Dodać keczup, łyżkę pasty pomidorowej, miód i posiekaną cebulę. Pomidory włożyć do salaterki, zalać sosem i odstawić na 1 godzinę do lodówki.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *