Składniki:

 

2o dag. pieczeni cielęcej lub pieczonego drobiu lub chudego mięsa z rosołu

4 ziemniaki

1 marchewka

1/2 średniego selera

15 dag. kalafiora

10 dag. zielonego groszku

10 dag. fasoli szparagowej

1 ogórek kiszony

1

1 jajko

cytryna

natka pietruszki

sól

pieprz

odrobina czosnku.

 

Wykonanie:

 

Ziemniaki ugotować w łupinie, obrać i pokroić w kostkę. Warzywa ugotować oddzielnie, kalafior podzielić na różyczki, fasole szparagową drobno pokroić, jabłko obrać, pokroić w kostkę. Dodać pokrojoną drobna kostkę pieczeń lub chude mięso z rosołu, ewentualnie mięso drobiowe. Wszystko wymieszać, przyprawić solą, pieprzem, czosnkiem i sokiem z cytryny. Podawać w salaterce, przybierając sałatkę jajkiem ugotowanym na twardo pokrojonym w cienkie plasterki lub posiekanym. Posypać siekaną natką pietruszki.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *