Składniki:
Ciasto:
4 jajka
20 dag. cukru
20 dag. mąki
4 łyżki oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżeczki kakao
Krem:
25dag margaryny lub masła
1 budyń waniliowy
1 aromat cytrynowy
polewa czekoladowa
wiórki kokosowe
Wykonanie:
Żółtka utrzeć z cukrem wlać 4 łyżki gorącej wody, wymieszać. Do żółtek dodać mąkę z proszkiem do pieczenia ,wymieszać Z białek ubić sztywną pianę, połączyć z ciastem dodać olej wymieszać. Ciasto podzielić na pół Do jednej części dać kakao wymieszać. następnie ciemne i jasne ciasto wylać do osobnych natłuszczonych foremek .Piec około 20 minut w temp.160C.
Wykonanie:
Masa:
Budyń ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, ostudzić .Następnie zmiksować na krem z margaryną lub masłem i kilkoma kroplami aromatu cytrynowego. Oba ciasta pociąć w plastry. Posmarować je kremem i ułożyć naprzemiennie. Ciasto oblać polewą czekoladową i posypać grubo wiórkami kokosowymi. Gotowy metrowiec kroić w ukośne paski.