Składniki:

Ciasto:

4 jajka

20 dag. cukru

20 dag. mąki

4 łyżki oleju

1 łyżeczka proszku do pieczenia

2 łyżeczki kakao

Krem:

25dag margaryny lub masła

1 budyń waniliowy

1 aromat cytrynowy

polewa czekoladowa

wiórki kokosowe

Wykonanie:

Żółtka utrzeć z cukrem wlać 4 łyżki gorącej wody, wymieszać. Do żółtek dodać mąkę z proszkiem do pieczenia ,wymieszać Z białek ubić sztywną pianę, połączyć z ciastem dodać olej wymieszać. Ciasto podzielić na pół Do jednej części dać kakao wymieszać. następnie ciemne i jasne ciasto wylać do osobnych natłuszczonych foremek .Piec około 20 minut w temp.160C.

Wykonanie:

Masa:

Budyń ugotować  zgodnie z przepisem na opakowaniu, ostudzić .Następnie zmiksować na krem z margaryną lub masłem i kilkoma kroplami aromatu cytrynowego. Oba ciasta pociąć w plastry. Posmarować je kremem i ułożyć naprzemiennie. Ciasto oblać polewą czekoladową i posypać grubo wiórkami kokosowymi. Gotowy metrowiec kroić w ukośne paski.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *