Składniki:
2 cebule
20 dag. pieczarek
1 papryka czerwona
1 papryka zielona
4 pomidory
20 dag. fasoli szparagowej
1 duża cukinia
1 pęczek koperku
2 pętka kiełbasy cienkiej śląskiej lub innej
2 łyżki oleju słonecznikowego
sól
pieprz
majeranek
Wykonanie:
Cebulkę pokroić w kosteczkę i zeszklić na oleju do tego dodać kiełbasę pokrojona w kosteczkę.Fasolkę obrać i obgotować.Paprykę pokroić w kosteczkę pieczarki w talarki i wrzucić do cebulki następnie dodać ugotowaną fasolkę i rozdrobnione pomidory bez skórki. Gdy składniki będą już miękkie a zwłaszcza papryka wrzucamy cukinie pokrojona w kostkę 2cm. wszystko gotujemy aż do momentu gdy cukinia będzie miękka. Przyprawiamy do smaku solą pieprzem i majerankiem.