Składniki:

 

2 cebule

20 dag. pieczarek

1 papryka czerwona

1 papryka zielona

4 pomidory

20 dag. fasoli szparagowej

1 duża cukinia

1 pęczek koperku

2 pętka kiełbasy cienkiej śląskiej lub innej

2 łyżki oleju słonecznikowego

sól

pieprz

majeranek

Wykonanie:

Cebulkę pokroić w kosteczkę i zeszklić na oleju do tego dodać kiełbasę pokrojona w kosteczkę.Fasolkę obrać i obgotować.Paprykę pokroić w kosteczkę pieczarki w talarki i wrzucić do cebulki następnie dodać ugotowaną fasolkę i rozdrobnione pomidory bez skórki. Gdy składniki będą już miękkie a zwłaszcza papryka wrzucamy cukinie pokrojona w kostkę 2cm. wszystko gotujemy aż do momentu gdy cukinia będzie miękka. Przyprawiamy do smaku solą pieprzem i majerankiem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *