Z A P I E K A N K A ULI

Składniki:

1 kg. Ziemniaków

25 dag. żółtego sera

20 dag. pieczarek

1 cukinia

4 pomidory

3 cebule

3 ząbki czosnku

1/2 puszki kukurydzy konserwowej

1 puszka pomidorów

1/2 kg. mielonego mięsa

1 laska kiełbasy śląskiej

olej do smażenia

papryka

sól

pieprz

tymianek

1 łyżka keczupu

Wykonanie:

Ziemniaki ugotować w mundurkach. Obrać je, ułożyć na dnie naczynia. Cukinię podsmażyć, położyć na ziemniakach, posypać kukurydzą. Kiełbasę, pieczarki, cebulę pokroić w plasterki podsmażyć, rozłożyć na kukurydzy. Czosnek i mielone mięso podsmażyć, wyłożyć je jako kolejną warstwę. Następnie dodać pomidory z puszki oraz keczup. Całość posypać startym żółtym serem. Zapiekać w naczyniu żaroodpornym 40 minut.180C.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *