Składniki:
1 kg. Ziemniaków
25 dag. żółtego sera
20 dag. pieczarek
1 cukinia
4 pomidory
3 cebule
3 ząbki czosnku
1/2 puszki kukurydzy konserwowej
1 puszka pomidorów
1/2 kg. mielonego mięsa
1 laska kiełbasy śląskiej
olej do smażenia
papryka
sól
pieprz
tymianek
1 łyżka keczupu
Wykonanie:
Ziemniaki ugotować w mundurkach. Obrać je, ułożyć na dnie naczynia. Cukinię podsmażyć, położyć na ziemniakach, posypać kukurydzą. Kiełbasę, pieczarki, cebulę pokroić w plasterki podsmażyć, rozłożyć na kukurydzy. Czosnek i mielone mięso podsmażyć, wyłożyć je jako kolejną warstwę. Następnie dodać pomidory z puszki oraz keczup. Całość posypać startym żółtym serem. Zapiekać w naczyniu żaroodpornym 40 minut.180C.