ŁOSOS W SOSIE KOPERKOWYM AGI

Składniki:

8 kawałków surowego łososia

1 cytryna

1 bulionetka wołowa Knorr

pieprz

250 g. śmietany

koperek posiekany

2 łyżki mąki

masło

Wykonanie:

Kawałki łososia umyć posolić posypać pieprzem i skropić sokiem z cytryny, odstawić na 40 minut do lodówki.

Sos:

Bulionetkę Knorr rozpuść w 1/2 litrze wody i zagotować. Dodać pieprz, odrobinę soli, śmietanę, mąkę oraz koperek. Gotować do momentu, gdy sos zgęstnieje, stale mieszając  aby nie było grudek. Usmażyć łososia na maśle, włożyć do szklanego naczynia i polać sosem.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *