Składniki :
25 dag. margaryny
1/2 szklanki cukru
1 cukier waniliowy
4 jajka
2 szklanki mąki pszennej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki budyniu śmietankowego
1 szklanka jagód
Dodatkowo:
cukier puder do dekoracji
Wykonanie:
Jagody wymieszać z proszkiem budyniowym. Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Ciągle ucierając, dodawać po jednym jajku. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z mąką pszenną i proszkiem do pieczenia. Małymi porcjami dosypywać do ucieranej masy. Ciasto rozsmarować na spodzie blachy wyłożonej papierem. Wierzch ciasta posypać jagodami. Piecz w temperaturze 180 C.około 40-45 minut lub do suchego patyczka. Gotowe ciasto przestudzić i obficie posypać cukrem pudrem.