UCIERANE Z JAGODAMI LUSI

Składniki :

25 dag. margaryny

1/2 szklanki cukru

1 cukier waniliowy

4 jajka

2 szklanki mąki pszennej

1 łyżka mąki ziemniaczanej

1 łyżeczka proszku do pieczenia

2 łyżki budyniu śmietankowego

1 szklanka jagód

Dodatkowo:

cukier puder do dekoracji

Wykonanie:

Jagody wymieszać z proszkiem budyniowym. Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Ciągle ucierając, dodawać po jednym jajku. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z mąką pszenną i proszkiem do pieczenia. Małymi porcjami dosypywać do ucieranej masy. Ciasto rozsmarować na spodzie blachy wyłożonej papierem. Wierzch ciasta posypać jagodami. Piecz w temperaturze 180 C.około 40-45 minut lub do suchego patyczka. Gotowe ciasto przestudzić i obficie posypać cukrem pudrem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *