CIASTKA ZE SKWARKAMI

 

Składniki:

1/2 kg. mąki +kilka łyżek do podsypania

25 dag .jasnych skwarek zmielonych

3 żółtka

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1cukier waniliowy

1 szklanka cukru pudru

3/4 szklanki kwaśnej śmietany

otarta skórka z jednej pomarańczy

Wykonanie:

Połączyć ze sobą wszystkie składniki i wyrobić ciasto ,nie wyrabiać długo. Uformować z ciasta kulę i wstawić ją do lodówki na 1 godzinę. Rozgrzać piekarnik do 180 C.Dużą blachę natłuść i posypać niewielką ilością mąki. Wykrawać ciastka i układać je na blaszce.Piecz około 20 minut ciastka mają być złotawe. Ciastka przechowywać w szczelnym pojemniku.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *