Składniki;

 

15 dag. gotowanej, smażonej lub pieczonej ryby

10 dag. ziemniaków

15 dag. warzyw (marchewka, pietruszka, seler)

5 dag.  białej kapusty

5 dag. kiszonego ogórka

5 dag. buraka ćwikłowego

1/2 szklanki drobnej białej fasoli

olej

3 łyżki octu  winnego

cukier

sól

 

Wykonanie:

 

Marchewkę, pietruszkę, seler, ziemniaki, buraka i fasolę ugotować. Kapustę drobno poszatkować, posypać solą, wybić   tłuczkiem, skropić 3 łyżkami winnego octu i postawić w chłodnym miejscu na 30 minut. Ugotowane warzywa obrać i pokrajać w drobną kostkę. W ten sam sposób rozdrobnić rybę i obrany ogórek. Wszystkie składniki wymieszać. Z oleju, cukru i soli  sporządzić sos, polać nim przygotowaną sałatkę, przybrać marynowanymi grzybkami, plasterkami jajek ugotowanych na twardo i posiekaną zieleniną.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *