PAPRYKA KONSERWOWA Z MIODEM

Składniki:

papryka może być różnokolorowa ilosc według swojego uznania

4 szklanki wody

1 szklanka octu 10%

5 łyżek miodu

1 łyżka soli

3/4 szklanki cukru

1-2 ząbki czosnku

1 mały listek laurowy

2 goździki

2 ziela angielskie

2-3 ziarnka pieprzu

kilka ziaren gorczycy

1 łyżeczka oleju

 

Wykonanie:

 

Paprykę umyć, oczyścić z pestek,pokroić wzdłuż. Tak przygotowaną paprykę ciasno ułożyć w umytych słoikach z przyprawami. Ugotować składniki zalewy. Gorącą zalewą zalewać paprykę, zakręcić słoiki i pasteryzować 10-15 minut od chwili zagotowania się wody.

 

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *