Składniki:
Ciasto:
2 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
12 i1/2 dag. miękkiego masła lub margaryny
1/2 szklanki cukru
2 jaja
1 żółtko
Masa budyniowa:
1 litr mleka
3 budynie czekoladowe
Masa serowa:
12 i1/2 dag.i miękkiego masła lub margaryny
1/2 szklanki cukru
4 pojemniczki serka waniliowego
3 jajka
1 białko
1 budyń śmietankowy
1 polewa czekoladowa
wiórki kokosowe
Wykonanie:
Zagnieść ciasto i wyłożyć na prostokątną blaszkę średniej wielkości wysmarowana i posypaną bułką tartą. Ugotować budynie czekoladowe na mleku, gorące przełożyć na surowe ciasto i równo rozsmarować. Odstawić do wystudzenia. Masło utrzeć z cukrem i, stale ucierając, dodawać na przemian serek waniliowy i żółtka. Następnie wsypać budyń śmietankowy i wymieszać. Na końcu, lekko mieszając, połączyć ze sztywną pianą z czterech białek i równo rozłożyć na zimnym budyniu czekoladowym. Wstawić na 40 minut do piekarnika nagrzanego do 180C. Po upieczeniu polać polewą i posypać wiórkami kokosowymi.