Składniki:
3 szklankimąki
2 żółtka
4 łyżki cukru pudru
25 dag. margaryny
4 łyżki kwaśnej śmietany 18%
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 cukier waniliowy
Dodatkowo
marmolada wieloowocowa lub różana

 

Wykonanie:
Mąkę, margarynę, cukier, proszek do pieczenia i cukier waniliowy wymieszać, dodać żółtka, zagnieść ciasto. Włożyć na 30 minut do zamrażalnika, z ciasta rozwałkować okrągłe placki, poprzecinać na trójkąty i nakładać marmoladę, zwinąć, posmarować białkiem i posypać cukrem kryształem, piec w nagrzanym piekarniku w 200 C. 15 minut.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *