Składniki:

Masa serowa:
1 kg. twarogu zmielonego
6 jajek ( ubić białka)
2 budynie waniliowe
2 cukry waniliowe
1i 1/2 szklanki cukru
1 litr mleka
3/4 szklanki oleju
Ciasto kruche:
3 szklanki mąki pszennej
20 dag. margaryny
1 szklanka cukru pudru
2 żółtka
1 i 1/2  łyżeczki proszku do pieczenia

Wykonanie:
Całość zagnieść z podanych składników i wykleić dno oraz brzegi blaszki posmarowanej i posypanej bułka tartą

Masa serowa:
Twaróg ucierać z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami. Pod koniec dodawać po trochu olej, wsypać budynie i wlać przegotowane i ostudzone mleko a na koniec dodać ubite białka. Całość dokładnie wymieszać i wylać na blaszkę z przygotowanym spodem i włożyć do piekarnika. Piec w 180 C. około 50-60  minut. Pod koniec pieczenia sernik posmarować ubitymi białkami wymieszanymi z wiórkami kokosowymi i ponownie włożyć do piekarnika aby sernik się dopiekł a kokos się zarumienił.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *