Składniki:

 50 dag ziemniaków

 25 dag kiełbasy zwyczajnej

 5 jajek

 cebula

 10 dag smalcu do smażenia

 1/3 l mleka

 sól

 pieprz

 natka pietruszki do dekoracji
 pieczywo wieloziarniste

Sposób przygotowania:

Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i lekko studzimy. Kroimy w plasterki. Cebulę obieramy i kroimy w ćwierć plasterki, a kiełbasę w wąskie paski. Kiełbasę i cebulę podsmażamy na roztopionym smalcu. Następnie dodajemy ziemniaki. Mieszając, podsmażamy.

Jajka mieszamy z mlekiem. Doprawiamy. Wlewamy do ziemniaków, kiełbasy i cebuli. Mieszając, smażymy ok. 5 minut na małym ogniu. Natkę pietruszki myjemy, osuszamy i siekamy. Posypujemy potrawę. Podajemy z pieczywem..

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *