Składniki;
1 kg szynki wieprzowej
20 dag. mięsa mielonego
3 jajka
5 łyżek mąki
1 ugotowana marchewka
8 pieczarek
3 ząbki czosnku
sól
pieprz
majeranek
Wykonanie:
Szynkę umyć, osuszyć. Rozciąć tak by rozłożyć jak książkę.Rozbić troszkę tłuczkiem . Oprószyć solą, pieprzem, majerankiem.
Odstawić w chłodne miejsce na 1 godzinę.Mięso mielone doprawić solą, pieprzem majerankiem. Dobrze wymieszać.Cebulę kroić w cienkie piórka.Czosnek przecisnąć przez praskę. Pieczarki kroić w cienkie plasterki.Z jajek i mąki zrobić ciasto na omlet.Usmażyć placek o wielkości rozłożonej szynki. Położyć go na mięsie. Rozsmarować mięso mielone na to wyłożyć pieczarki.Wierzch posypać
cebulą i czosnkiem .Na jednym z końców potrawy położyć całą marchewkę i od tego końca zacząć dokładne zawijanie rolady. Mocno
ją obwiązać. Piec w gorącym piekarniku około 1 godziny w temperaturze 200 – 250 C. do miękkości.Podawać gorącą krojoną w plastry.