Składniki;
Ciasto;
1 i 1/2 szklanki mąki
1 i 1/2 szklanki cukru
3 łyżki kakao
25 dag.margaryny
3 łyżeczki proszku do pieczenia
1 cukier waniliowy
2 łyżki kakao
4 jajka
5 łyżek wody
Masa serowa:
70 dag. sera białego
4 jajka
1 szklanka cukru
12 i 1/2 dag. masła
wiórki kokosowe
troszkę budyniu śmietankowego w proszku
troszkę proszku do pieczenia
2 łyżki kaszy manny błyskawicznej
Wykonanie;
Ciasto:
Margarynę, cukier, kakao, wodę i cukier waniliowy gotować 5 minut. Po ostudzeniu dodać 4 żółtka i wymieszać. Odlać pół szklanki na polewę. Do reszty dodać mąkę, proszek do pieczenia i pianę z białek. Wszystko wymieszać i wlać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
Masa serowa:
Zemleć ser w maszynce. Połączyć z pozostałymi składnikami, utrzeć na gładką masę, wyłożyć na ciasto. Piec 60 minut w 180C.
Po upieczeniu ciasto oblać zostawioną masą i posypać wiórkami kokosowymi.