Składniki:

4 jajka
3/4 szklanki cukru
1 cukier waniliowy
3/4 szklanki oleju
1 i1/2 szklanki jogurtu lub maślanki
4 szklanki mąki
3 łyżeczki proszku do pieczenia

Dodatkowo:

owoce dowolne np. jabłka ,śliwki itd.

Wykonanie:
Mąkę i proszek przesiać,dodać cukier i wymieszać w jednym naczyniu.W osobnym naczyniu wymieszać jajka, jogurt, olej.Mokre składniki wlać do suchych składników i wymieszać krótko łyżką do połączenia się składników.Ciasto wlać na blaszkę wysmarowaną i posypaną bułką tartą lub wyłożoną papierem do pieczenia ,rozłożyć na wierzch ciasta owoce i posypać kruszonką. Piecz 45-50 minut w 180 C. lub do suchego patyczka.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *