ROLADA MIĘSNA NELI

Składniki;

70 dag mięsa mielonego wieprzowego
2 jajka
sól

pieprz
przyprawa do mięsa mielonego
1/2 kg.pieczarek świeżych
1 cebula
olej

Wykonanie:
Do mięsa  dodać jajka, przyprawić , solą i pieprzem, Vegetą,przyprawą do mięsa , nie dodawać bułki Na foli aluminiowej posmarowanej olejem rozłożyć mięso w prostokąt o grubości  2 cm.Na środek położyć wcześniej przesmażone pieczarki z posiekaną cebulą,na środek farszu można położyć ugotowaną marchewkę co daje ładniejszy  efekt podczas krojenia.Zamoczyć ręce w wodzie i zwinąć mięso w roladę szczelnie zakrywając farsz. Na roladę posypać według uznania oregano, zawinąć w folię. Piec w temp. 180 C. 1 godzinę, na ostatnie 15 minut odsłonić folię aby mięso się przyrumieniło.  Smakuje z sosem czosnkowo majonezowym.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *