ROLADA Z INDYKA Z MORELAMI

Składniki;

1 filet z indyka
30 dag.mięso mielone
morele suszone, ilość wg uznania
1 łyżka masła
natka pietruszki
2 łyżki oleju
papryka słodka w proszku

pieprz

sól

Wykonanie:
Mięso umyć,osuszyć i rozklepać  uważając by go nie podziurawić. Następnie natrzeć papryką i pieprzem.   Mięso mielone przyprawić solą, pieprzem,dodać posiekaną natkę
pietruszki,pokrojone w paski  morele oraz masło i dokładnie wymieszać.   Rozsmarować farsz na płacie  mięsa,dokładnie zrolować i  obwiązać sznurkiem bawełnianym.
Tak przygotowaną roladę włożyć  do natłuszczonego naczynia  żaroodpornego,podlać delikatnie wodą (ok 3-4 łyżki),skropić olejem i wstawić do piekarnika nagrzanego
do 220 st.Piec około 60-70 minut od czasu do czasu ją obracając.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *