SERNIK Z BRZOSKWINIAMI

Składniki:

ciasto:

3 szklanki mąka,
1 kostka margaryny
2 łyżki cukru
5zółek
3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

Masa serowa:

1 kg. ser
3jajka
1 budyń śmietankowy
3/4 szklanki cukru
3/4 szklanki masła
sok z cytryny
1 cukier waniliowy
1puszka brzoskwiń

Wykonanie:

Wyrobić ciasto z podanych składników. 2/3 ciasta rozwałkować na formę, 1/3 ciasta wkładamy do zamrażalki.

Masa serowa:

Z podanych składników zrobić masę serową. Masę tę wylewamy na ciasto. Na ser wykładamy brzoskwinie połówki brzoskwiń podzielić na 4części każdą. Na to wyłożyć pianę z białek. Białka ubić z 3/4 szklanki cukru. Na pianę utrzeć na grubej tarce ciasto z zamrażalki. Piec 1 godzinę w temp 180. C

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *