KAKAOWE Z JABŁKAMI

Składniki;

4 duże jabłka
1i 1/2 szklanki cukru kryształu
6 jajek
3 szklanki mąki
3/4 szklanki oleju
2 łyżki  kakao
1 płaska łyżeczka sody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka cynamonu
garść orzechów pokrojonych

garść rodzynek

 

Wykonanie;

 
Jabłka pokroić w kostkę, zasypać 1 szklanką cukru, zalać olejem na 30 minut do 1 godziny.
Białka ubić na sztywno,dodać pozostałe 1/2 szklanki cukru, dodawać po 1 żółtku,dodać resztę składników, jabłka wymieszać, wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia 25x40cm. lub 23x36cm.Piec  w nagrzanym piekarniku 40-50 minut w temperaturze.170  C.  Po upieczeniu polać polewą czekoladową .

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *