Składniki;

2 szklanki mleka  słodkiego
3 łyżki cukru
2 łyżeczki cukru waniliowego
1 galaretka wiśniowa

1 galaretka agrestowa

1 galaretka pomarańczowa

1 galaretka cytrynowa
4 łyżki żelatyny

 

Wykonanie;

 

Galaretki rozpuścić w 1,5 szklanki wody żeby były bardziej ścisłe,zostawić do zastygnięcia.Żelatynę rozpuścić w 300ml. gorącej wody.Mleko zagotować z cukrami.
Do gotującego mleka wlać rozpuszczoną żelatynę,dokładnie wymieszać i odstawić do wystygnięcia.Zastygnięte galaretki pokroić w paski lub kwadraciki i dokładnie wymieszać.
W dowolnej formie rozłożyć zmieszane galaretki i zalać ostudzonym mlekiem, włożyć do lodówki aż całkowicie zastygnie.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *