Składniki;
25 dag. margaryny
1 cukier waniliowy
1i 1/2 szklanki cukru
3 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku
8 jajek
2 łyżki kakao
2 łyżki mleka
25 dag.twarogu pół tłustego
Wykonanie;
Margarynę rozpuścić i ostudzić. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, dodać zmielony ser , mąkę z proszkiem i roztopioną margarynę .
Chwilę wymieszać mikserem . Ciasto podzielić na dwie części , do jednej dodać kakao i 2 łyżki mleka. Wymieszać. Wysoką formę z kominkiem wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Do formy wlać najpierw ciasto jasne i na jasne ciasto wylać ciemne i na ciemne ciasto wylać jasne ciasto.
Piec w temperaturze 180 C. około 45- 50 minut , lub do suchego patyczka czy dobrze się upiekło. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową .