SKRZYDEŁKA PO DIABELSKU

Składniki;

1 kg. skrzydełek

Marynata:

 

¾ szklanki keczupu
1 słoiczek musztardy
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka cukru
2 łyżeczki wody
2 łyżki miodu
1 mały koncentrat pomidorowy
sól
pieprz

 

Wykonanie;

 

Skrzydełka oczyścić i włożyć  w większa miskę. Czosnek posiekać, dodać do niego keczup, musztardę, cukier, wodę, miód, koncentrat pomidorowy
oraz sól i pieprz,  wymieszać. Powstałą marynatą zalać skrzydełka i zostawić  na noc w lodówce. Mięso piec w żaroodpornym naczyniu przez 35 minut w temperaturze 200C.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *