Składniki;
1/2 kapusty pekińskiej
2 duże piersi z kurczaka
3 cebule
1 puszka kukurydzy konserwowej
1 słoiczek ketchup pikantny
1 mały słoiczek majonezu
5 ogórków konserwowych
1 papryka czerwona
1 przyprawa gyros
4 ząbki czosnku
sól
pieprz
Wykonanie;
Pokrojone na kawałki piersi z kurczaka wymieszać z przyprawą gyros, odstawić na pół godziny. Usmażyć. Cebulę pokrojoną w kostkę delikatnie zeszklić, by pozostała krucha. Ogórek i paprykę pokroić w kostkę. Poszatkowaną kapustę wymieszać z przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku i posolić. Wymieszać wszystkie składniki doprawić do smaku, lub układać warstwami w salaterce: na dnie większa część kapusty, na to kurczak,na to cebula na to odsączona kukurydza,na to ketchup, ogórek, papryka, majonez i na górę resztę kapusty.