Składniki;
Ciasto;
20 dag. margaryny
1 jajko
1/2 szklanki cukru
1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 szklanki mąki pszennej
kakao
Masa serowa;
75 dag twarogu (może być więcej)
4 żółtka
1 całe jajko
3/4 szklanki cukru
1 opakowanie budyniu śmietankowego lub waniliowego bez cukru
1 szklanka oleju
2 białka
2 łyżki cukru
Kruszonka;
10 dag. wiórków kokosowych
2 łyżki cukru
2 łyżki margaryny
1 żółtko
Wykonanie;
Do miski wsypać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. W drugiej misce utrzeć margarynę z cukrem na gładką masę, dodać jajko i ponownie utrzeć. Następnie masę dodać do mąki i wszystko razem zagnieść. Ciasto rozwałkować, przełożyć do wysmarowanej i posypanej bułką tartą tortownicy i posypać delikatnie kakao.
Masa serowa:
Ser zemleć w maszynce,lub kupić gotowy mielony w wiaderku dodać 4 żółtka, 1 całe jajko, cukier i ubić mikserem na gładką masę. Dodać budyń, mleko oraz olej i dokładnie wymieszać. Na koniec ubić pianę z 2 łyżkami cukru i dodać do masy serowej. Wszystko delikatnie wymieszać i przełożyć do formy na ciasto posypane kakao.
Kruszonka:
Ze wszystkich składników wyrobić w misce kruszonkę, a następnie posypać nią masę serową.Ciasto piecokoło60 minut w nagrzanym piekarniku 180C.