Składniki;
1 podwójna pierś z kurczaka
2 średniej wielkości cukinie
200 g. śmietany 18%
1 cebula
40 dag.makaronu
2 ząbki czosnku
oliwa z oliwek
sól
pieprz
przyprawa do kurczaka
Dodatkowo;
parmezan
Wykonanie;
Makaron ugotować według opisu na opakowaniu al dente. Piersi z kurczaka umyć oczyścić i pokroić w małe paski lub w kostkę. Przyprawić i odstawić na pół godziny do lodówki. Cukinię umyć ,obrać i wyciąć z niej paski za pomocą obieraczki. Na rozgrzanej oliwie zeszklić posiekaną w drobną kostkę cebulkę i dodać do niej cukinię. Na osobnej patelni podsmażyć kurczaka. Następnie dodać gotowego kurczaka do cebuli z cukinią i smażyć na małym ogniu.Dodać śmietanę,oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.Doprawić solą i pieprzem. Można dodać posiekaną drobno pietruszkę.Odcedzić makaron dodać do pozostałych składników i dokładnie wymieszać, lub podawać makaron polany sosem. Posypać startym parmezanem.