Składniki;
4 duże udka
1/2 kg. mięsa mielonego
30 dag. pieczarek
5 ząbków czosnku
wegeta
pieprz
magi w płynie
Delikat do mięs
czerwona papryka ostra
olej
czosnek granulowany
1 łyżka sosu sojowego
Wykonanie;
Udka umyć, wyciągnąć z nich kości, natrzeć mięso papryką , czosnkiem granulowanym i wegetą, odstawić na godzinę.Na patelnię dać zmielone pieczarki i dusić do odparowania wody, gdy wystygną, dodać do mielonego mięsa, czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do mięsa, przyprawić do smaku wegetą, pieprzem i magi w płynie, dobrze wyrobić na jednolitą masę.Farsz musi być, pieprzno- słony w smaku wyrazisty. Tym farszem nafaszerować udka , uformować , każde udko dać na folię aluminiową , posypać wegetą i papryką, nasmarować sosem sojowym i zawinąć je w folię aluminiową dość ciasno, każde osobno i ułożyć w naczyniu żaroodpornym, polać odrobiną oleju dno naczynia i wstawić do piekarnika na 1,5 godziny i piec w 180C.