SAŁATKA Z OGÓRKÓW ULI

Składniki;

40 dag.ogórków kiszonych
1 średnia cebula
1/2  pora (biała część)
3 jajka ugotowane na twardo
2 łyżki koperku

Sos;
1 łyżka majonezu
1/2  łyżeczki musztardy
3 łyżki gęstego jogurtu
1 łyżka ketchupu
1 mały ząbek czosnku
1 płaska łyżeczka cukru
sól

pieprz

Wykonanie;

Sos;

Wszystkie składniki sosu wymieszać razem.

Sałatka;
Ogórki pokroić w półplasterki i odsączyć na sicie przez co najmniej 2 godziny. Do ogórków dodać pokrojoną w kostkę cebulę,por pokrojony w półplasterki,posiekany koperek,pokrojone w kostkę jajka oraz sos. Całość wymieszać doprawić solą i pieprzem, odstawić do lodówki,do przegryzienia.Udekorować według swojego pomysłu

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *