Składniki;
6-7 małych przednich golonek wieprzowych
Marynata;
2 łyżki musztardy
2 łyżki suszonego majeranku
1 łyżeczka suszonego rozmarynu
1 łyżeczka słodkiej papryki
1 łyżeczka pieprzu ziołowego
1,5 łyżeczki soli
2 łyżeczki magi w płynie
5 dużych przeciśniętych ząbków czosnku
4 liście laurowe
60 ml oleju
Wykonanie;
Wszystkie przyprawy (oprócz liścia laurowego)wymieszać z olejem,i natrzeć dokładnie golonka. Całość odstawić na kilka godzin do lodówki.
Po tym czasie ułożyć golonka w naczyniu do pieczenia mięsa i na każdy kawałek mięsa położyć kawałek liścia laurowego.
Naczynie przykryć pokrywką lub folią aluminiową i włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 C.na około 2 i 1/2 godziny ,polewając mięso co 40 minut wytworzonym sosem.