Składniki;
Ciasto:
3 szklanki mąki pszennej
1 czubata szklanka cukru
3 jajka
1 szklanka mleka
3/4 szklanki oleju
3 łyżki powideł
2 łyżki kakao
1 i 1/2 łyżeczki sody
1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Polewa:

25 dag. margaryny
1 szklanka cukru
3 łyżki kakao
3 łyżki wody

Wykonanie;

Ciasto:

Wszystkie składniki na ciasto przełożyć do miski i miksować chwilę, aż się połączą w gładką masę. Przelać ciasto na blachę,posmarowaną i posypaną bułką tartą 25 x 35 cm. Piec w nagrzanym piekarniku około 50- 60 minut w temperaturze 170 C.

Polewa:

Składniki na polewę dokładnie wymieszać i zagotować. Polać ciasto polewą.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *