JAJKA FASZEROWANE TUŃCZYKIEM

Składniki;
6 jajek
1 puszka tuńczyka w oleju lub sosie własnym
majonez
sól
pieprz
koperek lub szczypiorek

Wykonanie;

Jajka ugotować na twardo ,zalać zimną wodą. Ugotowane jajka obrać ze skorupek, przekroić wzdłuż jajka na połowę.Delikatnie z białka wyciągnąć żółtka i dać je do miseczki. Rozdrobnić żółtka widelcem. Tuńczyka odsączyć z zalewy i dodać do żółtek. Wymieszać, dodać majonez nie za dużo by farsz nie wypłynął z jajek, doprawić solą i pieprzem. Do masy dodać koperek lub szczypiorek i całość mieszać. Białka nadziewać farszem, dowolnie dekorować według swojego pomysłu.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *