Składniki;

1 szklanka kaszy kuskus
1 kostka rosołowa
15 dag.szynki konserwowej
1 papryka zielona
1 papryka żółta
2-3 ogórki świeże
2-3 ogórki konserwowe
1/2 szklanki kefiru lub jogurtu
1/2 szklanki majonezu
sól
pieprz

Wykonanie;

Kaszę kuskus wsypać do miski,zalać rozpuszczoną we wrzątku kostką rosołową(według przepisu na opakowaniu) i odstawić na kilka minut,aż kasza dobrze napęcznieje. Szynkę,oczyszczone papryki,ogórki pokroić w kostkę i dodać do kuskus,wymieszać.Składniki polać przygotowanym sosem majonezowo-jogurtowym i doprawić do smaku solą oraz pieprzem,odstawić na 30 minut do przegryzienia się .

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *