Składniki;
6 jajek
25 dag. masła lub margaryny
6 łyżek mleka słodkiego
25 dag cukru pudru
40 dag maki pszennej
1cukier waniliowy
2 łyżeczki proszku do pieczenia

Ponadto;

owoce wg. uznania np. maliny truskawki

Wykonanie;

Margarynę lub masło utrzeć na lekki puch, dodać cukier puder i cukier waniliowy,dodawać pojedynczo żółtka, a następnie przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec ubić pianę z białek i delikatnie połączyć z ciastem. Całość wylać na posmarowaną i posypaną bułka tarta blachę,31×24 cm. na wierzch ciasta poukładać owoce piecz w nagrzanym piekarniku około 45 minut w temperaturze 170 C.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *