Składniki;
1/2 kg. pieczarek
1/2 kg. mięsa mielonego
2 jajka
1 cebula biała
2 ząbki czosnku
przyprawa do mięsa mielonego
pieprz
sól
bułka tarta
Wykonanie;
Z pieczarek usunąć trzony i oczyścić główki tak by w ich wnętrzu było więcej miejsca.Trzony pieczarek pokroić w kosteczkę i dodać do mięsa mielonego , dodać 1 jajko i drobno posiekaną cebulą i czosnkiem( jak kto lubi)i na koniec dodać mięso mielone doprawić solą, pieprzem i przyprawą do mięsa mielonego. Małą łyżeczką wypełniać kapelusze pieczarek przygotowanym mięsem,następnie obtoczyć w jajku i bułce tartej i układać na rozgrzany olej na patelni.Obsmażyć najpierw od strony pieczarki, aż się zrobi rumiana, później przewrócić na druga stronę.Tak przygotowane pieczarki smakują na ciepło i zimno.