PLACEK JABŁKOWO-BUDYNIOWY

Składniki;

5jajek
2szklanki mąki pszennej
1szkl cukru
25 dag.margaryny
2łyzeczki proszku do pieczenia
5jabłek

Masa;

3szklanki mleka
2budynie śmietankowe bez cukru
1łyzka mąki ziemniaczanej
5łyzek cukru

Wykonanie;

Margarynę utrzeć z cukrem dalej ucierać ,dodając po jajku i mąkę z proszkiem,Połowę ciasta wylać na blaszkę posmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą lub wyłożoną papierem do pieczenia.Na cieście ułożyć obrane jabłka pokrojone w plastry,i na jabłka wylać gorący budyń,przykryć drugą częścią ciasta.Piec w nagrzanym piekarniku 40 minut w 180C.Po upieczeniu posypać obficie cukrem pudrem.
.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *